Trampoline veilig ingraven: Lees hier hoe je dat aanpakt

Als je van plan bent om een trampoline in te bouwen, is het graven van een gat in je tuin vaak de eerste stap. Maar wat heb je nodig, en waar mag je een grasmat afvoeren? Of je nu een trampoline wilt inbouwen voor de veiligheid van je kinderen of gewoon voor wat plezier, het huren van de juiste apparatuur is essentieel om de klus te klaren. Hier zijn enkele tips en benodigdheden om veilig aan de slag te gaan.

 

Hoe diep graven voor de trampoline

Voordat je begint met graven, moet je bepalen hoe diep het gat moet zijn voor je trampoline. Een goede richtlijn voor de buitenrand is om minstens 20 tot 30 centimeter dieper te graven dan de hoogte van de trampoline. Voor de diepte in het midden wordt rond de 50 tot 70 centimeter aangeraden. Dit zorgt ervoor dat de trampoline gelijk met het gras komt te liggen, wat de veiligheid en esthetiek ten goede komt.

 

Voorbereiding van het graven

Voordat je begint met graven, is het verstandig om een metaaldetector en/of leidingdetector te huren om te controleren of er geen ondergrondse leidingen of kabels zijn waar je rekening mee moet houden. Afhankelijk van de grootte van het gat dat je gaat graven, kun je een schop en kruiwagen huren. Vergeet niet om ook een afvalcontainer voor het afvoeren van het grasoppervlak te huren dat je verwijdert. Als je een grote trampoline inbouwt, kan het huren van een minigraafmachine handig zijn om het graven te vergemakkelijken.

 

Precisiewerk na het graven

Zodra het gat gegraven is, is het belangrijk om de afmetingen precies goed te krijgen. Vooral als je een trampoline inbouwt, moet de vloer waterpas zijn. Huur een waterpas en/of een laser om ervoor te zorgen dat de vloer perfect vlak is. Gebruik ook een trilplaat om de bodem van het gat goed aan te stampen en een stevig fundament te creëren. Nu ben je klaar om de trampoline in te bouwen en van je veilige speelruimte te genieten!

 

Met de juiste voorbereiding en huurtips kun je veilig en efficiënt een trampoline inbouwen in je tuin. Veel plezier met je nieuwe speelplek!

 

https://www.huren.nl/c1190/grond-afvoeren

Over de auteur

Scroll naar boven