Praktische kenmerken van statische raamfolie

Statische raamfolie biedt een aantal voordelen ten opzichte van raamfolie die is voorzien van een laag lijm. De raamfolies die door middel van een laag lijm aan de ruit hechten zijn vaak een goede keuze wanneer de raamfolie jarenlang kan blijven zitten en een permanente decoratieve oplossing moet bieden. Toch is dit niet altijd mogelijk of wenselijk. In meerdere situaties kan statische raamfolie een betere keuze zijn. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste praktische kenmerken van statische raamfolie.  

1. Statische raamfolie kan worden verplaatst

De statische raamfolie hecht aan de ruit door middel van statische lading, ook wel elektrische lading. Er ontstaat dus geen hechting door een laag lijm tussen de ruit en de folie. Dit levert het praktische voordeel op dat de statische raamfolie makkelijk kan worden verplaatst. Wil je de ene week een band over je raam vanaf de onderzijde van het raam, en de volgende week dezelfde band raamfolie over je raam, maar dan vanaf de bovenzijde? Dit is met statische raamfolie dus goed mogelijk. Je kunt het zo vaak verplaatsen als je wilt. Je pakt de raamfolie van het raam en plaatst deze eenvoudig op een andere plek terug zonder dat je hier speciale middelen voor nodig hebt. 

2. Je kunt statische raamfolie hergebruiken

Statische folie werkt uitsluitend op basis van elektrische lading, waardoor het niet stevig vast gaat plakken. Je kunt de statische raamfolie dan ook zorgeloos even op tafel of op het aanrecht plaatsen zonder dat het daar aan vast gaat kleven. Dit is met raamfolie met een laag lijm moet mogelijk. Doordat statische raamfolie uitsluitend op basis van elektrische lading werkt, dat vanzelf ontstaat, kan het ook eenvoudig worden hergebruikt op hetzelfde raam of een andere ruit. 

3. Het raam onder de raamfolie reinigen

Maak je gebruik van raamfolie die middels een lijmlaag aan de ruit hecht? Dan kun je de ramen natuurlijk wel reinigen, maar hierbij reinig je over de raamfolie heen. Je maakt dus als het ware de raamfolie schoon en niet het raam eronder. Anderzijds zorgt de sterke hechting er uiteraard voor dat er geen vuil onder de folie terecht kan komen. Wil je wel gewoon onder de raamfolie schoon kunnen maken? Dan kies je voor statische raamfolie. Deze kun je verwijderen om het raam te reinigen, waarna je de raamfolie gewoon weer terug kunt plaatsen. Dit is met raamfolie met lijmlaag niet mogelijk.  

4. Statische raamfolie kan zeer snel verwijderd worden

Het verwijderen van statische raamfolie is letterlijk een werkje van een seconde tijd. Je pakt de raamfolie bij een puntje vast en trekt deze eenvoudig van het raam af. Het is even gemakkelijk en snel als het verwijderen van een tafelkleedje van een lege tafel. Raamfolie met lijmlaag kan niet zo snel worden verwijderd. Naar mate deze raamfolie langer op het raam aanwezig is, wordt het lastiger om deze te verwijderen. Uiteraard kan dit wel altijd. Blijven er lijmresten achter op het raam, dan kunnen deze worden verwijderd met een glaskrabber. Uiteindelijk kost dit natuurlijk wel altijd meer tijd dan het verwijderen van statische raamfolie, die je gewoon van het raam af kunt pakken. Wil je snel kunnen verwijderen of wisselen? Dan is statische raamfolie dus de juiste keuze. 

 

Over de auteur

Scroll naar boven